Samsung a lansat noul Galaxy S5 in Romania, unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri la nivel global, telefon in care sud-coreenii isi pun mari sperante. Ce provocari are in fata?

Chiar daca au existat cateva pareri negative la lansarea Galaxy S5, la Barcelona, in cadrul Mobile World Congress, legate de faptul ca Samsung nu mai revolutioneaza, reprezentantii companiei sustin ca producatorul s-a focusat mai mult pe inovatiile care conteaza.
In ceea ce priveste vanzarile, oficialii Samsung se asteapta ca Galaxy S5 sa depaseasca in Romania Galaxy S4, precedentul model lansat.
“Este in acest moment cel mai asteptat telefon al anului, iar noi ne propunem sa vindem mai multe unitati decat precedentul model.In conditiile pietei actuale este totusi dificil de facut estimari de vanzari foarte exacte. Ne aflam la cateva sute de kilometri de o zona care nu este foarte sigura, iar geopolitica nu ajuta economia. Acum ar fi dificil si ne-am hazarda sa facem o estimare”, a declarat Alexandru Munteanu (foto), noul director al diviziei telecom din cadrul Samsung Romania, la o intrebare adresata de wall-street.ro.

In cursul anului trecut Samsung Romania estima ca vanzarile Galaxy S4 vor atinge 140.000 de unitati, insa din datele wall-street.ro volumul vandut de catre sud-coreeni in Romania a fost mai scazut decat al Galaxy S3, telefon care a avut insa o perioada mai lunga pe piata.

Piata de smartphone-uri are o dinamica aparte

“Anul trecut piata a cunoscut o evolutie de 70%, in conditiile in care piata totala a crescut cu 4-5%. Nu ne putem astepta ca an de an evolutia sa fie atat de ridicata, insa este clara directia – inlocuirea telefoanelor mobile traditionale cu smartphone-urile”, a declarat Munteanu.
Conform datelor, piata de smartphone-uri la nivelul anului trecut s-a ridicat la circa 1,5 milioane de unitati.
In opinia sa, Munteanu a aratat ca piata de telefoane inteligente din Romania ar putea sa creasca in acest an cu un minimum de 30%.
Potrivit reprezentantului Samsung, compania sud-coreeana detine pe plan local circa 40% din piata in ceea ce priveste valoarea, fiind producatorul cu cel mai extins portofoliu de telefoane mobile la vanzare.

Caracteristicile noului Galaxy S5
Display: 5,1 inch Super AMOLED
Rezolutie: Full HD @ 1080x1920p (432 densitate pixeli)
Protectie: Gorilla Glass 3
Procesor: Qualcomm Snapdragon 805 @ 2,5 GHz Krait 400
Memorie: 2GB RAM
Capacitate stocare: 16/32GB + microSD de pana la 128GB
Camera foto: 16 MP @ 4640x3480px (principala) | 2MP (frontala)
Sistem de operare: Android 4.4.2 KitKat
Greutate: 145 grame
Baterie: 2.800 mAh
Culori disponibile: negru, alb, albastru si auriu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri