Vodafone Romania lanseaza serviciul de plati pe mobil M-Pesa

Vodafone, al doilea operator telecom din Romania, lanseaza M-Pesa, un serviciu prin care clientii pot trimite si primi bani sau face plati cu ajutorul telefonului mobil, fara a avea nevoie de un cont bancar.

M-Pesa este disponibil, pentru prima data in Europa, in retelele 2G, 3G si 4G ale Vodafone pentru orice client al companiei abonat sau utilizator de cartela, indiferent de tipul de telefon folosit. "Cu o rata de adoptie de 130%, telefonul mobil este instrumentul perfect de efectuare de plati, mai ales pentru romanii care nu au inca un cont bancar – care reprezinta circa 40% din populatia tarii", sustine Andrea Rossini, director comercial, consumer business unit Vodafone Romania.

Prin aceasta lansare, Romania devine prima tara europeana care introduce serviciul M-Pesa. Serviciul se activeaza gratuit si nu are costuri lunare asociate. Singurele operatiuni tarifate sunt trimiterile si retragerile de bani, iar taxele sunt fixe in functie de suma.

Astfel, clientii platesc intre 1 si 3 lei, in functie de suma pentru trimitere de bani catre alti utilizatori M-Pesa. La retrageri, clientii platesc o taxa fixa per tranzactie intre 2,5 lei si 30 de lei, in functie de suma. Detalii despre tarife sunt disponibile pe www.m-pesa.ro.

Seviciul poate fi activat de catre orice client Vodafone cu varsta de peste 14 ani la orice magazin afiliat M-Pesa, in aproximativ 300 magazine Vodafone si ale partenerilor sai, precum si in retelele payZone, Robest si Agroland. In viitor, serviciul va fi extins la 2.000 de unitati in Romania.

Citeste si:
Vodafone lansează Vodafone Club: la ce magazine au reduceri
Vodafone lansează Vodafone...

Sursa foto: M-pesa.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri