"Admite cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulata in cadrul contestatiei inaintata Astra Sisteme Integrate SRL Bucuresti in contradictoriu cu autoritatea contractanta Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) si dispune suspendarea procedurii de atribuire. Prezenta decizie este obligatorie pentru parti. Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere, in termen de 5 zile de la comunicare", se arata intr-o decizie a CNSC.

Alaturi de contestatia Astra Sisteme Integrate SRL Bucuresti, alte doua cereri similare sunt inregistrate pe www.e-licitatie.ro, identitatea initiatorilor nefiind insa disponibila.

Intr-una din cereri, initiatorul contestatiei sustine ca ICI a incalcat in mod grav legislatia achizitiilor publice prin includerea in documentatie a unor specificatii menite sa limiteze concurenta dintre ofertanti, sa restrictioneze accesul la licitatie si sa aduca atingere principiului eficientei utilizarii fondurilor.

Termenul limita pentru deschiderea ofertelor a fost programat pentru 22 mai.

Citeste si:

Proiectul consta in achizitionarea infrastructurii hardware si software necesare pentru realizarea proiectului, precum si a serviciilor pentru pregatirea si managementul proiectului, serviciilor de dezvoltare si implementare a platformei de cloud computing, se precizeaza in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Prin cloud computing se intelege o retea de calcul de date bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob si poate fi utilizata prin intermediul unui aplicatii de acces la Internet (browser web) fara a instala nici un alt program.

"Obiectivul general al proiectului il constituie modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice oferite catre cetateni prin intermediul unei infrastructuri de tip cloud computing care sa eficientizeze achizitia si utilizarea echipamentelor si serviciilor IT&C la nivelul institutiilor publice, sa sporeasca transparenta activitatii institutiilor publice si sa faciliteze interoperabilitatea intre serviciile electronice publice", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul va avea o durata de 12 luni de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene.
Infiintat in anul 1970, ICI reprezinta principalul institut de cercetare-dezvoltare din Romania in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.