America Movil, compania detinuta de miliardarul mexican Carlos Slim, considera Telekom Austria ca o baza pentru expansiune in tarile vecine din Europa Centrala si de Est, a declarat joi directorul financiar de la America Movil, Garcia Moreno, transmite Reuters, citat de Agerpres.

America Movil a ajuns miercuri seara la un acord cu statul austriac pentru a prelua controlul la Telekom Austria. Conform acestui acord, America Movil, lider pe piata de telecomunicatii din America Latina, va investi un miliard de euro in Telekom Austria prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni, la care se va adauga o oferta publica de doua miliarde de euro, obligatorie potrivit legii, pentru preluarea participatiilor detinute de actionarii minoritari.

'Am vorbit despre Telekom Austria ca o platforma pentru expansiune in tarile din Europa Centrala si de Est. Nu este vorba doar de ceea ce este astazi Telekom Austria ci despre cum visam ca ar putea fi', a spus Garcia Moreno la o conferinta de presa. Moreno a mai spus ca in opinia sa Telekom Austria este bine pozitionata pentru fenomenul de consolidare a pietei din Europa.

Telekom Austria, companie la care America Movil detine in prezent o participatie de 27%, opereaza in sapte tari din regiunea CEE, pe langa Austria, unde se confrunta cu o concurenta acerba de pret.

Preluarea controlului la Telekom Austria este prima achizitie incununata cu succes a lui Carlos Slim in Europa, dupa ce in ultimii doi ani mexicanul a investit peste patru miliarde de dolari pentru acumularea de actiuni la Telekom Austria si operatorul olandez KPN, insa in cazul acestuia din urma actionarii au respins o oferta de preluare.

Potrivit acordului semnat miercuri seara de compania statului austriac OIAG si America Movil, cele doua parti isi vor plasa participatiile lor la Telekom Austria, 28% si respectiv 27% intr-o structura de tip holding, urmand dupa ce Slim va finaliza emisiunea de obligatiuni participatia OIAG sa se reduca la 25%. De asemenea, potrivit unui acord pe zece ani, interesele statului austriac vor fi protejate deoarece OIAG va avea drept de veto asupra numirii directorului general si presedintelui, mentinerii sediului companiei in Austria precum si mentinerea listarii companiei la bursa de la Viena

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri