Romania si Republica Moldova se numara printre pietele pe care grupul francez telecom Orange analizeaza posibile achizitii, cu un accent pe segmentul telefoniei fixe, a declarat directorul financiar de la Orange, Gervais Pellissier, transmite Bloomberg.

Statul francez, care detine o participatie de 27% din actiunile Orange (fostul France Telecom) a sfatuit fostul monopol de telecomunicatii sa incerce sa incheie aliante europene pentru a-si consolida operatiunile din afara Frantei.

Gervais Pellissier a precizat ca Orange cauta posibile achizitii in Europa, precizand insa ca exista 'foarte putine' tinte potentiale. Referindu-se la piata din Spania, unde luna trecuta rivalul Vodafone a preluat furnizorul de cablu Ono, Pellissier a spus ca Orange nu se grabeste sa faca o mutare pentru alti operatori precum Jazztel, scrie Agerpres.

'Vedem mai putine oportunitati de achizitii comparativ cu luna martie, dar ramanem atenti cu privire la consolidarea in tarile europene unde suntem deja prezenti pe segmentul de telefonie mobila dar nu si pe cel de telefonie fixa' a spus Gervais Pellissier.

La randul sau, directorul general de la Orange, Stephane Richard, a mentionat Romania, Belgia si'intr-o mai mica masura Spania' drept tarile unde compania ar putea cumpara active de telefonie fixa care sa completeze operatiunile mobile.

Citeste si:
Top telefoane ale momentului in oferta Orange in avans de Black Friday
Top telefoane ale momentului...

Orange genereaza jumatate din veniturile sale in Franta iar restul in Spania, Polonia, Africa si Orientul Mijlociu. In primul trimestru al acestui an, vanzarile Orange au scazut cu 4,6% pana la 9,8 miliarde de euro in timp ce profitul operational a scazut cu 3,4% pana la 3,02 miliarde de euro.

Pe piata din Romania, veniturile Orange Romania au crescut, in primul trimestru din 2014, cu 4,9% pana la valoarea de 230 de milioane de euro, in timp ce numarul abonatilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai multi cu 1,76% fata de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienti, in crestere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, cand existau 10,214 milioane clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Angajatori de TOP: Companiile cu cele mai multe joburi disponibile