Cel mai mare proprietar de proiecte office din Romania a anuntat la finalul saptamanii trecute achizitia celei de-a treia cladiri de birouri din proiectul Green Court, dezvoltat de suedezii de la Skanska, in schimbul a 38 de milioane de euro, valoare bruta.

Pentru constructorul si dezvoltatorul Skanska, tranzactia cu Globalworth reprezinta primul exit dintr-un proiect imobiliar la nivel local, primul al investitorului suedez in Romania.

Localizat in nordul Bucurestiului, in zona Barbu Vacarescu – Floreasca, campusul Green Court Bucharest este primul proiect realizat de Skanska in Romania. Campusul cuprinde trei cladiri de birouri clasa “A”, cu o suprafata inchiriabila totala de 54.300 mp. Globalworth detine deja cladirile “A” si “B” ale complexului, ca urmare a achizitiilor efectuate in iunie, respectiv decembrie 2015. Cladirea “C” are o suprafata de 16.300 mp si a primit certificatul LEED Gold pentru eficienta energetica. In prezent, aici isi desfasoara activitatea companii precum General Motors, Orange, Capgemini, ABB, Legrand sau Merck.

“Alaturi de celelalte proprietati pe care le detinem in aceasta zona, campusul Green Court Bucharest contribuie la intarirea pozitiei noastre in partea de nord a Central Business District (CBD), cel mai extins si cautat hub de birouri din Bucuresti. Aceasta tranzactie reprezinta o etapa foarte importanta pentru indeplinirea obiectivelor noastre strategice si pentru consolidarea portofoliului nostru prin cladiri moderne”, a declarat Dimitris Raptis, deputy chief executive officer si chief investment officer.