Cosmote, profit operational in crestere cu 10% in T1

Veniturile Cosmote Romania au evoluat in primul trimestru cu 9,2%, la 118,2 milioane euro, in special datorita incasarilor generate de serviciile de Internet mobil, in timp ce numarul de clienti business ai companiei a avansat cu 26,5% de la an la an, conform unui comunicat al companiei.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) al companiei, excluzand costul programelor de disponibilizari voluntare si restructurare, a avansat cu 9,9%, la 26,7 milioane euro.

Pentru primele trei luni ale anului trecut, compania a inregistrat venituri de 108,2 milioane euro si un rezultat EBITDA de 24,3 milioane euro.

Veniturile din servicii au urcat cu 5,9% in perioada analizata, datorita incasarilor mai mari din internet mobil si SMS. Venitul mediu pe utilizator a urcat cu 8,6%.

Numarul clientilor operatorului a coborat cu 0,9%, la 6,024 milioane, din care 26,6% reprezinta abonati, iar restul utilizatori de cartele preplatite.

Citeste si:
RCS & RDS intra in hora 4G, la un an intarziere de concurenta
RCS & RDS lanseaza servicii...

Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine si Romtelecom.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri