Romania este reprezentata la competitia internationala Intel ISEF 2014 de cinci elevi. "Adevarul" a stat de vorba cu Stefan Iov si Alexandru Glontaru, elevi in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica ”Tudor Vianu” din Bucuresti.

Stefan Iov (17 ani) si Alexandru ”Glont” Glontaru (18 ani) au inventat un nou tip de adeziv care ar putea salva vieti si care poate fi produs in cantitati uriase cu foarte mare usurinta. Proiectul lor se numeste ”The spider could change the game in the building history” (trad. Paianjenul ar putea schimba jocurile in industria constructiilor). Inventia lor ar putea salva vietile a milioane de oameni si ar putea fi folosita in numeroase industrii, nu numai in cea a constructiilor.

Stefan a fost cel care a venit cu ideea. Parul carliontat i se misca in timp ce vorbeste, cu zambetul pe buze, despre proiectul sau. ”Eu ma uit pe foarte multe site-uri de chimie si biologie si descoperiri. Am citit un articol despre ce au facut americanii cu panza de paianjen (o vesta antiglont) si acolo se mentiona trecator ceva despre un lipici. Am inceput sa caut mai multe informatii despre lipiciul respectiv si am decis sa incep, impreuna cu Alex, o cercetare pe aceasta tema”, spune Stefan. El s-a ocupat de partea de bio-chimie a proiectului si de cercetarea de laborator.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri