Astfel, clientii ABC Data au acces la componente, becuri, echipamente de control electronic, corpuri de iluminat complete, sisteme de management al luminii si solutii pentru iluminat.

Produsele Osram sunt disponibile in portofoliul ABC Data incepand cu luna mai. Portofoliul de articole de iluminat pus la dispozitia partenerilor in acest moment numara diversi producatori, precum 4World, Adata, BenQ, Energetic Lighting, Integral, LogiLink, Media-Tech, Panasonic, Qoltec sau Whitenergy.

ABC Data Capital Group este un important distribuitor IT din Europa Centrala si de Est. ABC Data a construit o prezenta importanta in noua state din regiune, cu operatiuni directe de afaceri in Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria si Germania. Cu peste 20 de ani de experienta in distributia de hardware, software, electronice si electrocasnice, Grupul pune la dispozitia partenerilor sai unul dintre cele mai complexe portofolii de pe piata: 56.000 de produse de la peste 300 de producatori.

Compania de origine poloneza a intrat pe plan local in luna februarie a acestui an, iar planurile pentru urmatoarea perioada sunt sa faca din Romania un hub regional de distributie.

Citeste si:

„Vrem sa facem din Romania un hub regional. Ne propunem ca pana la finalul acestui an sa deschidem si un depozit si in Capitala, momentan suntem in discutii pentru studiul de fezabilitate. (...) Piata locala de distributie are un potential foarte ridicat. Vrem sa ne dezvoltam in regiune, iar Romania este locul ideal. Ne-am propus ca in primul an de prezenta in Romania sa obtinem o cota de piata cuprinsa intre 2 – 5%, ceea ce ne va plasa in topul primilor 15 distribuitori”, a declarat in cadrul conferintei de presa dedicata lansarii oficiale pe piata - Sergiu Lujanschi, director general ABC Data Romania.

ABC Data a mai avut operatiuni pe piata locala, in 2010 achizitionand 51% din actiunile companiei de distributie Scop. Valoarea tranzactiei a fost evaluata la 5 milioane de euro.

Compania de distributie Scop Computers a fost implicata intr-un scandal cu fraude de milioane de euro. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a fost sesizata in aprilie 2011, de catre actionarul majoritar Scop Computers, ABC Data din Polonia, ei solicitand un due diligence intern in legatura cu contractele cu Romsoft.

Sursa foto: osram.com