Skin Media, unic importator Nikon in Romania, va inchide la inceputul lunii iunie doua magazine Yellow Store, cel din Constanta si din Sun Plaza, Bucuresti, conform Skin care a confirmat astfel sursele din piata ale wall-street.ro.

"In acest moment discutam de expirarea contractelor de inchiriere pentru doua dintre magazinele Yellow Store: Maritimo Constanta si Sun Plaza in Bucuresti, contracte pe care nu intentionam sa le reinnoim. Inchidem doua puncte de lucru, urmand a planifica relocarea magazinelor in zone mai potrivite pentru specificul acestora, zone pe care acum nu le avem stabilite", a subliniat un oficial al Skin Media.

Cele doua magazine au, impreuna, opt angajati. "Angajatii celor doua magazine care se vor inchide in perioada imediat urmatoare vor fi in mare masura relocati pe alte proiecte", au mai spus oficialii Skin.

Cauza principala a inchiderii magazinelor este scaderea veniturilor, aceasta fiind direct corelata de scaderea pietei foto cu circa 40%. “Piata foto a continuat sa scada, mentinand tendinta din 2013. Aceasta a atins o valoare totala de 5 milioane de euro in T1 2014, o performanta cu aproape 40% mai slaba decat in T1 2013. Atat camerele foto compacte cat si D-SRL-urile au inregistrat rate de scadere de doua cifre, marcand astfel primul declin serios al D-SRL-urilor din ultimele trimestre”, conform unui studiu GfK.

Proprietarul magazinelor Yellow Store este Skin Media, unic importator Nikon in Romania. Magazin Yellow Store a mai fost deschis si in Craiova, in 2011, fiind insa inchis dupa circa doi ani.

In prezent, exista sase magazine Yellow Store – doua in Bucuresti si cate unul la Iasi, Constanta, Cluj si Timisoara. Dupa inchideri, vor mai ramane patru magazine - cate unul la Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri