Google a dezvoltat prototipuri ale masinii "fara sofer" la care lucreaza mai multi ani si intentioneaza sa construiasca in parteneriat cu companii auto 100-200 de automobile pentru teste, complet autonome si lipsite de elemente precum volan, pedale de acceleratie si frana.

Compania americana a prezentat unul dintre aceste prototipuri intr-un clip video de promovare.

"Masina cu doua locuri seamana cu o gondola pe roti. Nu are volan, pedala de acceleratie sau pedala de frana. In schimb masina se foloseste de proprii senzori si de programe pentru a-si face treaba", scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Anuntul Google a venit marti noaptea, in timp ce cofondatorul Google Sergey Brin discuta programul masinii autonome la o conferinta organizata la Rancho Palos Verdes, California.

"Le veti vedea conducand si vrem sa va explicam ce sunt", a spus Brin.

Compania a lucrat pana in prezent la masini fara sofer echipand autovehicule existente pe piata cu tehnologia pe care a dezvoltat-o in acest scop. Google afirma ca masinile autonome pot contribui la reducerea numarului de accidente rutiere.

Viteza primului prototip a fost limitata la 25 de mile (40 de kilometri) pe ora, scrie Mediafax.

"Vrem sa construim circa 100 de masini prototip, iar mai tarziu pe parcursul verii soferii nostri vor incepe sa testeze versiuni initiale ale acestor masini cu control manual. Daca totul merge bine, am vrea sa derulam un mic proiect pilot in California in urmatorii ani", a declarat Chris Urmson, directorul proiectului masinii autonome la Google.

Prototipurile vor avea elemente de siguranta suplimentare, precum parbrize din material plastic, scrie Bloomberg.

Masinile autonome permit utilizatorului sa transmita adresa unei destinatii, iar masina il transporta in acel loc, a spus Brin.

Google testeaza de mai mult timp pe drumurile din SUA masini autonome, inclusiv versiuni modificate de Prius si Lexus, echipate cu camere, senzori radar si laser.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri