Tranzactia ar trebui sa se incheie in trimestrul al patrulea, a anuntat Apple. Conform asteptarilor, cofondatorii Beats, rapperul Dr. Dre si Jimmy Iovine, un producator influent din industria muzicala, se vor alatura Apple.

Cei doi vor avea o importanta semnificativa in incercarea Apple de a forma legaturi cu industria muzicala, care a privit in trecut cu suspiciune compania, dar a presat in ultimii ani producatorul iPhone sa dezvolte mai mult serviciile de streaming de muzica pe baza de abonament, pentru a compensa declinul altor forme de distributie.

Relatiile lui Iovine din industria muzicala ar putea face mai usoare negocierile de licentiere pentru un viitor serviciu de streaming.

Citeste si:

"Adevarul urat este ca intre Silicon Valley si LA se afla un adevarat Zid al Berlinului. Cele doua industrii nu se respecta, nu se inteleg", a declarat, pentru cotidianul Wall Street Journal, directorul Apple, Tim Cook.

Desi suma de 3 miliarde de dolari nu reprezinta mult pentru rezervele financiare de circa 150 de miliarde de dolari ale Apple, achizitia marcheaza o schimbare semnificativa pentru companie, care timp de doua decenii s-a limitat la preluari de cel mult cateva sute de milioane de dolari.