Google are in plan o investitie de peste 1 miliard de dolari pentru a asigura accesul la internet in zonele izolate ale lumii. Proiectul presupune o flota de 180 de sateliti de dimensiuni mici, potrivit unor surse propiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Compania americana spera sa depaseasca astfel dificultatile financiare si tehnice care au impiedicat in trecut punerea in aplicare a unor obiective similare. Detaliile nu sunt inca stabilite, dar proiectul va incepe cu 180 de sateliti mici de capacitate ridicata, care vor orbita in jurul pamantului la altitudini mai joase decat cei traditionali. Ulterior, reteaua s-ar putea extinde, au spus sursele.

Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit, au spus sursele. Google a angajat, de asemenea, ingineri si de la compania specializata in sateliti Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alaturat recent Google, are in echipa 10-20 de persoane, noteaza Mediafax.

Costul investitiilor variaza de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari si va depinde de designul final al retelei, precum si de o faza ulterioara care ar putea dubla numarul de sateliti, au spus sursele. Planul Google reprezinta ultima initiativa a unei companii din Silicon Valley de a furniza de la inaltime internet pentru a-si dezvolta afacerile. Google si Facebook mizeaza pe potentialii utilizatori din regiunile care nu au inca acces la internet pentru a-si creste veniturile si profiturile.

Proiectul Loon al Google prevede lansarea de baloane la mare altitudine, echipate astfel incat sa asigure servicii de internet in banda larga in regiuni izolate. In aprilie, Google a preluat Titan Aerospace, producator de drone care functioneaza cu energie solara. Facebook are propriul proiect de a utiliza drone pentru a oferi acces la internet.

Citeste si:
Google acordă un grant de 200.000 de euro unui ONG din România
Google acordă un grant de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri