Google opreste vanzarea ochelarilor digitali si transfera dezvoltarea proiectului Glass de la laboratorul Google X, ale carui proiecte includ si automobilele autonome, la o unitate distincta, sub coordonarea unui fost director de la Apple, Tony Fadell, relateaza Bloomberg.

Fadell conduce Nest Labs, o divizie a Google producatoare de termostate digitale. In cadrul schimbarilor, Google opreste din 19 ianuarie programul numit Explorer, prin care putea fi comercializat prototipul ochelarilor inteligenti Glass, prin care utilizatorii pot naviga pe Internet, pot vizualiza harti si pot face fotografii, relateaza Mediafax.

Compania a precizat ca lucreaza la un nou produs Glass si va continua sa investeasca intr-un program concentrat pe business, pentru ochelarii inteligenti. "Am depasit faza de laborator si transferam oficial proiectul de la Google X, pentru a avea o echipa proprie", a anuntat compania intr-o postare pe site-ul propriu.

Fadell lucreaza la Google din februarie 2014, dupa ce grupul a cumparat Nest pentru 3,2 miliarde de dolari. El a fost anterior director la Apple, contribuind la dezvoltarea unor produse intre care iPod.

Citeste si:
Ce companii detine Alphabet, in afara de Google
Ce companii detine Alphabet,...
Sursa foto: Shutterstock / Google

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce am invatat despre succes de la un roman, un asiatic si un american