Cu fiecare noua functionalitate adaugata, Google Maps a devenit un asistent de calatorie tot mai versatil. Cea mai recenta, pe care Google o lanseaza astazi, se numeste Live View si aduce indicatii de orientare in mersul pe jos cu ajutorul realitatii augmentate.

Mersul pe jos este absolut necesar pentru a descoperi un oras si a te orienta. Noua functie Live View iti arata in ce directie sa mergi, cu ajutorul sagetilor si indicatiilor suprapuse imaginilor din realitate, pe care le vezi prin camera foto a telefonului. Cum functioneaza: alegi destinatia, selectezi ca mijloc de calatorie mersul pe jos, iar apoi apesi pe butonul albastru „Porniti RA”. Se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicatiile de navigatie.

Disponibila pana acum doar pentru utilizatorii de telefoane Google Pixel, Live View se va regasi incepand de saptamana aceasta pe toate telefoanele Android sau iPhone care dispun de tehnologia AR. Lista cu telefoane compatibile este aici.

Live View este disponibil in majoritatea locurilor in care exita imagini Street View (inclusiv Romania). Mai mult despre tehnologia din spatele Live View aici.

Live View este cel mai recent instrument din kitul de calatorie sau vacanta care se gaseste in multe dintre smartphone-uri. Alte functionalitati interesante din Google Maps (si nu numai) care pot fi de ajutor in urmatoarea calatorie:

Navigatie si tot ce ai nevoie de drum: Google Maps te ghideaza in drumul spre destinatie, iar daca ai nevoie sa te opresti la un magazin sau benzinarie, poti cauta un astfel de loc in drumul tau direct din modul de navigatie al Google Maps. Aplicatia va face un ocol catre el iar apoi te va readuce pe traseu in cel mai scurt timp.

Hartile offline te pot feri de necaz: Pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului, inainte de a pleca la drum e recomandat sa pastrezi harta in telefon. In Google Maps accesezi optiunea „Harti offline”, selectezi zona care te intereseaza si o descarci - doar zona de destinatie sau chiar mai multe, care sa cuprinda tot drumul pana acolo. Astfel, chiar daca nu ai internet, poti folosi navigatia si gasi in Google Maps toate detaliile ca atunci cand ai conexiune. Foarte utila aceasta functie in cazul campingului in zone salbatice sau in tari in care conexiunea de date este costisitoare.

Exploreaza zona: Poti sa descoperi in Google Maps locuri pe care sa le vizitezi sau unde sa mananci, pe care le poti salva ca puncte de interes si organiza in liste (le si poti impartasi cu prietenii). Daca este vorba despre locuri populare si aglomerate, Google Maps ofera timpi estimati de asteptare si gradul de aglomeratie pe ore si zile, astfel incat poti alege sa mergi intr-un moment in care este mai liber.

Adu-ti aminte unde ai parcat: Pe Google Maps poti sa-ti salvezi locul in care ai parcat masina. Optiune utila mai ales intr-un oras pe care nu-l cunosti.

Traducere din camera telefonului: Functia Instant Camera Translation din aplicatia Google Translate iti permite sa indrepti telefonul catre textul dorit, iar pe ecranul vei vedea textul in romana, in loculul textului original. Utila in traducerea de semne pe strada, meniuri in restaurante, etichete de produse. Serviciul ofera traducere in romana din peste 80 de limbi. Alaturi de aceasta functie, Google Translate vine si cu traducere vocala, conversationala sau traducere din poze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri