Amazon are in plan lansarea primului smartphone al companiei in luna iunie, potrivit unei surse apropiate situatiei. Prin aceasta lansare, cel mai mare retailer online din lume isi va consolida pozitia pe piata dispozitivelor mobile, informeaza Bloomberg.

Amazon a anuntat pe Twitter ca va organiza la 18 iunie un eveniment la Seattle, gazduit de directorul general, Jeff Bezos, pentru a prezenta un produs. Un purtator de cuvant al companiei nu a raspuns la o cerere pentru comentarii.

Un smartphone Amazon ar creste rivalitatea retailerului online cu Apple, care produce iPhone. Cele doua companii se afla in competitie pentru vanzarea de dispozitive mobile precum tablete, dar si de servicii online, precum divertisment. "Este o incercare a Amazon de a obtine o pozitie pe cea mai mare categorie de dispozitive", a declarat Jan Dawson, analist pentru sectorul IT, precizeaza Mediafax.

Cotidianul Wall Street Journal a scris in aprilie, citand surse, ca Amazon se pregateste sa lanseze in a doua jumatate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imgini sa para 3D, similar unei holograme, fara sa necesite ochelari speciali. Amazon produce in prezent e-reader-ul Kindle, precum si linia de tablete Kindle Fire.

Citeste si:
Amazon a început construirea propriului laborator de testare COVID-19
COVID-19 | Amazon a început...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Beneficiul pe care companiile din Romania ezita sa-l ofere angajatilor
Setari Cookie-uri