Medicina s-ar putea bucura de aportul dezvoltarii tehnologiei wireless, conform ultimelor cercetari de la MIT. Oamenii de stiinta au reusit sa dezvolte un sistem care poate monitoriza prin perete si de la distanta ritmul cardiac al oamenilor.

Cercetatorii MIT au dezvoltat un sistem care foloseste semnale WiFi pentru a monitoriza activitatea cardiaca a unui om, urmarind miscarile pieptului. Partea mai interesanta e ca au reusit asta transmitand semnalul prin perete, iar primii beneficiari ar fi parintii care isi pot monitoriza astfel copilul de la distanta, scrie GigaOM, dar si cei care vor sa monitorizeze sanatatea rudelor batrane sau care sufera de diverse afectiuni cardiace ori respiratorii.

Oamenii de stiinta de la Laboratorul de Inteligenta Artificiala si Stiinta Computerelor au transmis semnalul prin zid si au putut astfel urmari miscarile pieptului cobaiului. Acuratetea sistemului lor este de 99% si poate monitoriza pana la patru oameni in acelasi timp. De asemenea, LIASC a mai lucrat si la urmarirea 3D a oamenilor prin semnale radio, iar la perfectionarea celui bazat pe WiFi lucreaza de ceva vreme.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Novensys lanseaza o noua generatie de imprimante mobile
Novensys lanseaza o noua...
Sursa foto: Tehnologia wireless/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fundatia Vodafone Romania va finanta 7 proiecte cu 600.000 euro