Oracle ar putea prelua Micros Systems pentru 5,3 miliarde dolari

Oracle a convenit preluarea companiei americane Micros Systems, pentru 5,3 miliarde de dolari, in cadrul strategiei directorului general Larry Ellison de stimulare a dezvoltarii companiei prin extinderea in domeniul solutiilor informatice destinate hotelurilor si restaurantelor, relateaza Bloomberg.

Actionarii Micros vor primi 68 de dolari pe actiune, cu 18% mai mult comparativ cu pretul inregistrat de titluri pe 16 iunie, cu o zi inainte ca Bloomberg sa relateze despre iminenta unui acord.

Oracle a mai fost aproape de a prelua Micros acum sase ani, dar discutiile au esuat in ultimul moment.Oracle a cumparat in ultimul deceniu aproximativ 100 de companii, dar cresterea veniturilor rezultata din preluarile respective a incetinit, chiar daca a intrat si pe piata cloud-computing.

Astfel, vanzarile au scazut sau au avansat cu sub 5% in fiecare din ultimele 11 trimestre, clientii orientandu-se catre companii care comercializeaza software bazat pe Internet, scrie Mediafax.

Saptamana trecuta, Oracle a raportat pentru trimestrul patru fiscal profit si vanzari sub asteptarile analistilor."O astfel de achizitie va fi pozitiva pentru Oracle, compania continuand sa se dezvolte cu adaugarea unor active de calitate, generatoare de crestere, la preturi rezonabile", a declarat Raimo Lenschow, analist la Barclays Capital.

Citeste si:
Giganții din tehnologie au ajuns la 50.000 angajați în birourile...
Giganții din tehnologie,...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Tranzactia, cea mai mare preluare efectuata de Oracle dupa preluarea de 5,7 miliarde de dolari a Sun Microsystems in 2010, ar urma sa fie finalizata in a doua jumatate a acestui an, au anuntat cele doua companii.Oracle a cheltuit in ultimul deceniu 50 de miliarde de dolari pentru achizitia a circa 100 de companii. Dintre acestea, circa 20 opereaza in sectoare specializate, precum Phase Forward, producator de software utilizat in domeniul testelor clinice.

In anul fiscal 2013, veniturile Micros au totalizat 1,29 miliarde de dolari, iar in ultimii trei ani cresterea a fost usor peste 10%. Pentru 2014 sunt anticipate venituri de 1,37 miliarde de dolari. Micros avea in 2012 peste 6.300 de angajati, iar peste 330.000 din sistemele sale informatice sunt instalate in restaurante, moteluri, hoteluri, cazinouri si alte locatii in peste 180 de tari, potrivit site-ului companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri