Ochelarii inteligenti Google Glass, disponibili initial doar in SUA, au fost pusi la vanzare si in Marea Britanie, insa pretul pentru acest produs aflat inca in faza de testare este de 1.000 lire sterline (1.700 dolari), mai mult decat cel de pe piata americana, de 1.500 dolari.

Programul Explorer, prin care Google vinde ochelarii inteligenti aflati inca in faza beta, a fost extins pentru prima data in afara SUA, scrie portalul The Verge. Explorer a fost lansat anul trecut, pe baza de invitatie, iar in luna mai compania americana a inceput sa vanda oricarui cumparator.

Dispozitivul poate fi achizitionat acum de orice persoana cu varsta peste 18 ani, card de credit si adresa in Marea Britanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Ochelari inteligenti conectati la internet

Google Glass consta dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze si inregistrari video cu o camera controlata vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afisate informatii la cerere. Dispozitivul utilizeaza programul Android al Google si are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet.

Produsul este inca in faza beta (de testare), dar a fost scos de Google la vanzare pentru ca utilizatorii sa raporteze eventuale probleme si sa transmita sugestii pentru imbunatatiri. Pretul Glass ar putea ajunge sa coste aproximativ cat un smartphone obisnuit.

Citeste si:
Nokian a inaugurat o noua fabrica. Va produce 4 MIL. anvelope anual
Nokian a inaugurat o noua...

Potrivit estimarilor firmei de cercetare IDC, pretul ar trebui sa coboare in acest an la 300 de dolari, iar pana in 2018 la 260 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Imbarcare prin recunoastere faciala in SUA: 500 pasageri in 20 minute