Analistii consultati de Bloomberg se asteapta ca Samsung sa anunte pentru trimestrul care se incheie in iunie profit operational de 8.400 de miliarde de woni (8,2 miliarde de dolari).

Profitul companiei a scazut de la nivelul record de 10.200 miliarde de woni inregistrat in trimestrul al treilea din 2013, intrucat telefoanele din gama Galaxy sunt concurante puternic de iPhone-ul Apple pe piata smartphone-urilor scumpe si de companii din China pe segmentul dispozitivelor ieftine.

Samsung lanseaza televizoare de lux si investeste in cipuri de memorie, pentru a reduce dependenta de divizia de telecomunicatii a companiei, care genereaza peste trei sferturi din castiguri, scrie Mediafax.

Citeste si:

Compania ar putea raporta rezultate financiare preliminare pentru trimestrul al doilea incepand de saptamana urmatoare.

Firma de cercetare IBK Securities estimeaza ca livrarile de smartphone-uri ale Samsung au scazut de la 87,5 milioane de unitati in primul trimestru la 78 milioane de unitati in al doilea.

In timp ce Samsung a livrat anul trecut circa o treime din smartphone-urile vandute la nivel global, ascensiunea rivalilor din China a incetinit expansiunea companiei din Coreea de Sud. Producatorul chinez de smartphone-uri Xiaomi se asteapta la o crestere a vanzarilor de cinci ori , la 100 de milioane de unitati, pana in 2015.