Compania americana Google a prezentat la conferinta anuala I/O pentru dezvoltatori trei smartwatch-uri, software destinat dezvoltarii de aplicatii pentru autovehicule si platforma Android TV, potrivit CNBC.

Doua dintre smartwatch-uri, LG G si Samsung Gear Live, sunt deja disponibile cumparatorilor, in timp ce Moto 360 va deveni accesibil la o data ulterioara. Google a prezentat si software-ul Android Auto, destinat dezvoltarii de aplicatii pentru autoturisme. Ceasurile inteligente ale Google au instalat software care ar trebui sa faca dispozitivele purtabile capabile sa tina seama de mediul in care se afla utilizatorul si sa-i furnizeze acestuia informatii utile, potrivit Mediafax.

Dispozitivele pot monitoriza starea de sanatate, pot furniza notificari si pot sincroniza aplicatii si informatii cu telefonul utilizatorului. Masini echipate cu Android Auto ar putea fi produse de companiile auto chiar de la sfarsitul acestui an, a declarat seful diviziei de automotive a Google, Andrew Brenner. Software-ul va imbunatati navigarea auto, comunicatiile si va fi controlat vocal. Anuntul privind Android Auto vine la o luna dupa ce compania a anuntat ca lucreaza o masina complet autonoma.

Platforma Android TV va fi activata prin voce si va dispune de functii de cautare, a spus directorul Android, Dave Burke. De exemplu, utilizatorii vor putea accesa diferite emisiuni TV prin comenzi vocale adresate smartphone-ului. Google discuta cu companii precum Sony, Sharp, Intel si Marvel in privinta acestui produs, a spus el.

Compania a prezentat in timpul conferintei pentru dezvoltatori si informatii despre cresterea utilizarii sistemului de operare Android si a anuntat o serie de imbunatatiri la platforma destinata dezvoltatorilor. De asemenea, seful diviziei de software, Sundar Pichai, a prezentat un smartphone cu pret mai mic de 100 de dolari, destinat pietelor emergente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri