Aplicatiile mobile pentru smartphone-uri si tablete ar putea fi catalogate diferit din punct de vedere al violentei si expunerii la sexualitate, in urma unui plan al industriei care inca asteapta sustinere din partea Apple si Google, scrie Bloomberg.com.

Noua politica va fi facuta public saptamana aceasta de catre CTIA – The Wireless Association, aplicatiile mobile pentru jocuri si retele sociale urmand sa fie incadrate pe o scara de cinci, de la “pentru toti” pana la “doar pentru adulti”. Programul va fi operat de Entertainment Software Rating Board, entitate ce a colaborat si la sistemul de incadrare al jocurilor video din 1994.

Programul are ca scop sprijinirea parintilor in depistarea si monitorizarea mai facila a copiilor ce se folosesc de tehnologia wireless si se expun la continut neadecvat. Circa 52% din copiii de sub noua ani au acces la device-uri mobile, inclusiv smartphone-uri si tablete, conform unui sondaj realizat de Common Sense Media.

Aplicatiile prind din ce in ce mai mult avant, devenind un canal de entertainment din ce in ce mai folosit.

Apple, producatorul iPhone-ului si iPad-ului, si Google, al carui software Android este cel mai folosit sistem de operare in smartphone-urile si tabletele din SUA, nu iau parte la program, ele avand propriile sisteme de catalogare a aplicatiilor. Apple App Store are in prezent 500.000 de aplicatii, in timp ce Android Market are pese 300.000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Indienii au ajuns sa caute informatii despre "Virusul bere Corona"
Setari Cookie-uri