Ministerul pentru Societatea Informationala a inceput un program de consultari publice la nivel national privind Agenda Digitala 2020, strategia nationala pe domeniul IT&C.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca in urma consultarilor publice se doreste obtinerea unei reactii din partea mediului academic si a mediului de afaceri, potrivit Mediafax.

"Am inceput la Cluj consultarea publica pe strategia nationala Agenda Digitala 2020. Vrem sa prezentam penultima varianta a Agendei Digitale, sa vedem care este reactia mediului academic si mediul de afaceri privat, este o datorie sa discutam cu societatea civila inainte de implementarea si finantarea unor proiecte. In doua-trei luni vor avea loc in toata tara dezbateri pe Agenda Digitala 2020, un proiect important care va atrage in perioada 2014-2020 peste un miliard de euro investitii in acest sector IT&C din finantari UE, finantari private si publice. Prin aceasta strategie, putem sa maximizam aceste investitii", a spus Cotovelea.

Potrivit acestuia, investitiile vor continua in Romania deoarece cadrul fiscal din tara este extrem de atractiv, exista un sistem educativ care produce tineri performanti in domeniul IT&C, dar conteaza si faptul ca sunt mii de IMM-uri care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.
"Vom continua dezbaterile, vom finaliza si vom insera noile observatii si propuneri pe care le vom primi in strategia nationala, iar dupa ce se va finaliza acordul de parteneriat, vom da drumul la finantari care vizeaza sprijin direct pentru IMM-uri, pentru dezvoltarea resurselor umane, pentru mediul academic", a conchis ministrul pentru Societatea Informationala.

Citeste si:
Pinghioiu, Cegeka: Omul de vanzari NU trebuie sa se gandeasca la bonus
Pinghioiu, Cegeka: Un om de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Salarii: cele mai mari castiguri in IT, cele mai mici in confectii