Delia Popescu, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala din Romania, este numele vehiculat pentru functia de ministru al Comunicatiilor, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro, care au precizat ca este luat in calcul si fondatorul Bitdefender, Florin Talpes.

Potrivit surselor citate, nominalizarea premierului Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Comunicatiilor va fi anuntata marti dupa-amiaza, iar miercuri noul ministru ar urma sa depuna juramantul la Palatul Cotroceni, conform News.ro.

De altfel, seful cancelariei premierului, Dan Tudorache, care este si ministru interimar al Comunicatiilor, spunea, luni, intr-o discutie cu jurnalistii, ca premierul a dorit ca ministrul sa fie o persoana cu experienta in domeniu si care sa faca fata in sistemul public, in calitate de ministru.

"E o persoana cunoscuta, e o persoana din domeniu. (…) Am cautat pe cineva care sa inteleaga la fel de bine si administratia publica, dar sa inteleaga foarte bine si cum functioneaza industria si mediul privat, pentru ca e o articulare importanta intre cele doua segmente. Am vrut sa ne asiguram ca viitorul ministru are si energia si dinamismul necesar unui astfel de domeniu foarte important, foarte dinamic, cu un potential urias de crestere pentru economia Romaniei, dar care sa inteleaga si zona de privat si domeniul public", a precizat seful Cancelariei premierului.

Intrebat daca viitorul ministru este barbat sau femeie, Tudorache a raspuns: "Nu sunt destule femei in acest domeniu". Surse guvernamentale au mai declarat ca un nume luat in calcul este cel al lui Florin Talpes, fondatorul Bitdefender. Talpes, in varsta de 59 de ani, a pus bazele firmei de software Softwin, iar apoi ale Bitdefender, furnizor de solutii de securitate IT atat pe piata locala, cat si in alte tari.

Delia Popescu, in varsta de 37 de ani, este, din ianuarie 2014, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei. Anterior, ea a fost vicepresedinte al Centrului national de management pentru societatea informationala. Contactata de News.ro, Delia Popescu nu a negat informatiile privind eventuala sa nominalizare pentru Ministerul Comunicatiilor, ea spunand ca anuntul privind viitorul ministru va fi facut printr-un comunicat oficial al Guvernului.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, Florin Talpes nu a putut fi contactat. Fostul ministru al Comunicatiilor Marius Bostan a fost demis de catre premierul Dacian Ciolos in 5 iulie.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri