Operatorul telecom UPC Romania a transmis miercuri o serie de precizari legate de pachetul optional Extra Fotbal, “pentru o informare cat mai corecta si o comunicare transparenta”. In luna iunie, UPC a anuntat achizitionarea drepturilor de retransmisie, pentru urmatorii 5 ani, a celor doua canale care vor difuza, in proportie echilibrata, meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii – Look TV si Look Plus.

UPC a achizitionat drepturile de retransmisie pentru urmatorii cinci ani. Astfel, postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumatate din meciurile din Liga 1, a fost adaugat in grilele de televiziune analogica si digitala.

Anterior, abonatii furnizorului de cablu UPC au fost anuntati ca, de la 1 iulie, vor avea in grila de programe optiunea ”Extra Fotbal”, care este gratuita 30 de zile, apoi va fi tarifata cu 10 lei pe luna. Daca abonatii nu fac demersuri pentru dezactivare, practic acestia se vor trezi cu facturile mai scumpe cu 10 lei. Cu alte cuvinte, UPC dorea sa vanda fortat un serviciu, incalcand astfel prevederile ANPC.

UPC explica: “Pentru clientii pasionati de fotbal, care doresc acces la toate meciurile si la variantele HD ale celor doua posturi, UPC a creat un pachet optional – Extra Fotbal. Acest pachet optional este oferit gratuit in luna iulie tuturor clientilor de televiziune digitala, pentru ca ei sa se poata familiariza cu noul continut oferit de Look TV si Look Plus. Mentionam ca cele doua canale si-au modificat incepand cu luna iulie continutul difuzat, acesta fiind in prezent preponderent sportiv, si ca cele doua competitii sportive principale difuzate, Cupa Ligii si Liga 1, incep in aceasta luna – Cupa Ligii a debutat deja pe 16 iulie, iar Liga 1 va incepe pe 25 iulie”.

Retail jobs

In urma consultarilor cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizarilor primite, “si din dorinta de a veni in intampinarea intereselor consumatorilor”, UPC a venit cu urmatoarea clarificare.

“Pachetul optional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor nostri. Dupa expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe luna, TVA inclus, decat in cazurile clientilor care si-au manifestat dorinta de a avea aceasta optiune in abonament. In ceea ce priveste clientii care nu isi manifesta interesul explicit pentru optiunea Extra Fotbal sau ne comunica faptul ca nu doresc acest pachet, acestia vor avea aceeasi valoare a facturilor”.

Principalii concurenti ai UPC in zona TV sunt RCS&RDS si Romtelecom.

Citeste si:
Proteste Kazahstan | Armata rus─â a fost chemat─â s─â în─âbu╚Öe revoltele
Proteste Kazahstan | Armata...
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri