Un hacker dovedeste ca avioanele de pasageri pot fi manipulate prin sistemul Wi-Fi integrat

Un cercetator in securitate cibernetica a reusit sa intre in sistemele avioanelor de pasageri prin intermediul conexiunilor Wi-Fi de la bord si a sistemelor de entertainment. Daca acest lucru va fi confirmat, acest fapt ar putea duce la o regandire completa a securitatii informatice a avioanelor.

Ruben Santamarta este consultant pentru compania de securitate IOActive si va dezvalui toate cele descoperite aceasta saptamana, la o conferinta de hacking din Las Vegas. Prezentarea lui se va axa pe vulnerabilitatie satelitilor spatiali si influenta lor asupra securitatii aviatice si va fi, fara indoiala, una dintre cele mai urmarite, scrie presa internationala.

„Multe device-uri sunt deschise catre hackeri. Scopul meu este sa schimbam aceasta situatie”, spune expertul in securitate in varsta de 32 de ani. El a descoperit, in teorie, faptul ca un atacator s-ar putea folosi de sistemele Wi-Fi de la bordul avioanelor pentru a manipula echipamentul intregului avion. Acest lucru ar putea permite sa modifice sistemul de geolocalizare al avionului, punand in pericol securitatea intregii aeronave.

Cu toate acestea, Santamarta a admis ca aceste teste au fost realizate in conditii perfecte si ca in viata reala ar fi mult mai dificil de finalizat.

Citeste si:
Cine este tanarul roman care curata internetul de hackeri?
Tanarul roman de 24 de ani...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri