Primul zbor de pasageri din Emiratele Arabe Unite către Israel a aterizat in apropiere Tel Aviv, la o lună după ce țările au semnat un acord, scrie gulfnews.com.

Zborul Etihad Airways EY 9607 din Abu Dhabi a aterizat pe aeroportul Ben Gurion dimineața devreme, doar cu echipajul la bord, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Autorității Aeroporturilor din Israel.

Avionul a preluat profesioniști din turismul israelian, care vor zbura în Emiratele Arabe Unite pentru o vizită de două zile organizată de compania israeliană Maman Group, a spus purtătorul de cuvânt.

Transportatorul aerian din Emiratele Arabe Unite spune că acesta este un moment istoric.

"Etihad a devenit prima companie aeriană din Golf care operează un zbor de pasageri către Israel. Și acesta este doar începutul", a spus compania aeriană pe Twitter.

Avioanele Etihad au aterizat în Ben Gurion cu rechizite medicale în mai și iunie pentru a ajuta palestinienii să facă față pandemiei coronavirusului. Palestinienii, care obiectează acordul încheiat de Israel cu EAU, au refuzat să primească ajutorul.

În august, Israelul și Emiratele Arabe Unite au anunțat că au ajuns la un acord, intermediat de SUA, pentru normalizarea legăturilor, după ani de cooperare economică și de securitate discretă. Parlamentul israelian, Knesset, a ratificat săptămâna trecută acordul cu Emiratele Arabe Unite. Emiratele Arabe Unite și Israelul trebuiau să semneze marți un acord pentru a avea 28 de zboruri săptămânale comerciale între țări, a declarat un oficial al ministerului transporturilor.

Duminică, la Manama, Israel și Bahrain au semnat un acord pentru stabilirea relațiilor, făcând Emiratele Arabe Unite și Bahrain al treilea și al patrulea stat arab care normalizează legăturile cu Israelul, în urma acordului de pace al Israelului din 1979 cu Egipt și al pactului din 1994 cu Iordania.

Sursa foto: Dmitry Birin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri