Anii ecranelor mari: pana in 2018 se vor comercializa de patru ori mai multe fablete

Zilele ecranelor de 3,5 sau 4 inci sunt trecute. Intreaga piata de smartphone-uri se axeaza in prezent pe display-uri de mari dimensiuni si aceasta tendinta va continua, pe masura ce fabletele vor deveni noul standard, scrie presa internationala.

Fableta este considerata un smartphone cu ecran de mari dimensiuni, intre 5 si 7 inci. Samsung Galaxy S4 (5 inci) sau S5 (5,1 inci) sunt considerate fablete. Linia iPhone-urilor s-a pastrat pana in prezent la dimensiuni mai mici de 5 inci insa acest lucru se va schimba odata cu lansarea iPhone 6, conform unor surse din piata. Unul dintre ele va avea ecran de 5,5 inci.

Un raport al BI Intelligence subliniaza ca livrarile de fablete vor creste cu 27% de la an la an in urmatorii cinci ani, atingand 1,5 miliarde de unitati pana in 2019. Fabletele vor acoperi 59% din piata totala de smartphone-uri anul acela, in crestere de la circa 35% in 2014.

Vanzarile de fablete vor musca insa din vanzarile de tablete, pana in 2018 urmand sa fie de trei ori mai multe fablete comercializate decat tablete.

Citeste si:
Nielsen: Consumatorii inlocuiesc interactiunile fata in fata
Nielsen: Cum si cine consuma...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri