CIT Grup, unul dintre principalii distribuitori pe nisa echipamentelor IT refurbished, anunta o crestere de 44% a vanzarilor in primul semestru al anului si vizeaza o cifra de afaceri de 5 milioane euro pentru 2014.

Cu venituri ce depasesc 2 milioane de euro, CIT Grup, una dintre companiile romanesti specializate in distributia de echipamente IT refurbished, a inregistrat o crestere de 44% a cifrei de afaceri pentru primele sase luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut. 65% din venituri au fost asigurate de reteaua proprie de distributie, care depaseste 3.000 de distribuitori inregistrati, din care peste 500 sunt activi in fiecare luna. In acelasi timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurata de vanzarea catre segmentul B2B, iar 10% de achizitiile facute de persoane fizice.

“Conceptul refurbished este foarte bine primit in Europa, potrivindu-se la fel de bine si pe piata din Romania: produse brand, de calitate, la un pret cu pana la 30% - 60% mai scazut si in conditii de garantie mai mare decat in cazul unui produs nou. In plus, avand in permanenta cateva zeci de mii de produse pe stoc, a caror valoare depaseste 2 milioane de euro, putem onora orice comanda de azi pe maine”, nuanteaza Dan Iliescu, CEO si fondator CIT Grup.

Retail jobs

Nu in ultimii rand, un important vehicul al acestei cresteri it reprezinta dezvoltarea unei retele de distribuitori. “In cazul produselor refurbished, le oferim distribuitorilor cea mai buna marja din piata, de pana la 30%. Beneficiaza, in plus, si de o perioada de 60 de zile in care pot returna produsele nevandute. Toate aceste aspecte ne indreptatesc sa estimam ca vom aveam o crestere anuala de 30-40% in urmatorii trei ani, astfel incat, in 2017-2018 sa depasim o cifra de afaceri de 10 milioane de euro”, completeaza Dan Iliescu.

Despre IT refurbished

Produsele IT refurbished sunt echipamente IT de uz professional, trecute printr-un sistem de selectie, testare si ambalare conform unor standard specifice stabilite, in cazul de fata, de CIT Grup si beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate in conditii de garantie superioara celei oferita in cazul unui produs similar nou si la un pret cu 30-60% mai mic.

Citeste si:
Black Friday IT Refurbished: Computere de la 300 de lei
Black Friday IT Refurbished:...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F