Incluzand concedierile anuntate joi, care reprezinta circa 8% din forta de munca de 74.000 de persoane, Cisco a renuntat din februarie 2009 la 25.850 de angajati, in cadrul programului de reorganizare.

In pofida concedierilor semnificative ,numarul total al angajatilor a crescut cu 8.000 din 2009, de la circa 66.000, compania incercand sa se concentreze mai mult pe domeniul productiei profitabile de software si mai putin pe cel de hardware. Veniturile Cisco au scazut cu 3% in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii iulie, la 47,1 miliarde de dolari, acesta fiind primul declin din ultimii cinci ani, scrie Mediafax.

Rezultatul scoate in evidenta dificultatile cu care se confrunta directorul general John Chambers, care vrea sa reinventeze Cisco, inainte sa se pensioneze.Cisco trebuie sa faca trecerea de la echipamentele hardware costisitoare de procesare a datelor si traficului pe Internet la softuri care fac mai performante dispozitivele.

Citeste si:

Compania a cumparat in ultimii trei ani companii producatoare de software si are deja in portofoliu produse cu softuri performante, care nu au adus inca cresterea veniturilor.

"Chiar daca tranzitia la un model de afaceri concentrat pe software este de succes, veniturile vor continua sa fie sub presiune. Din nefericire, reducerea fortei de munca va continua in viitor", a declarat Brian Marshall, analist la International Strategy & Investment Group.Cisco anticipeaza pentru primul trimestru fiscal care se va incheia in octombrie venituri de 12,1-12,2 miliarde de dolari, nivel apropiat de asteptarile analistilor si in stagnare fata de trimestrul patru.