In cadrul RISE Awards, Google ofera granturi organizatiilor din intreaga lume, pentru a derula programe menite sa inlesneasca accesul fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare la educatia in domeniul stiintelor informatice. Valoarea acestor granturi se situeaza intre 15.000 si 50.000 de dolari. Partenerii selectati in cadrul programului RISE Awards sunt organizatii care promoveaza informatica prin activitati extracurriculare.

Inscrierile pentru editia RISE Awards din 2015 se pot face incepand de luni si pana pe 30 septembrie, la adresa http://goo.gl/w6YW8T. In 2014, 42 de organizatii din toata lumea, printre care si Romania, au primit granturi in cadrul RISE Awards, pentru programe precum cluburi de programare in Europa si tabere pentru dezvoltatori in Africa subsahariana, potrivit Mediafax. In aprilie 2014, toti partenerii RISE Awards au participat la o intalnire internationala, care a avut ca obiectiv intarirea colaborarii intre organizatii si impartasirea de resurse, conform comunicatului.

Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.