Microsoft, anchetata de China: cu ce a gresit compania IT

Compania americana Microsoft are probleme in China. O autoritate de reglementare antitrust din China a deschis o ancheta impotriva producatorului de software si acuza compania ca nu a fost transparenta in ceea ce priveste furnizarea de date in legatura cu vanzarile de software din China, relateaza Reuters.

Microsoft s-a aratat dispusa sa coopereze cu autoritatile chineze in ancheta desfasurata de acestea. "Dupa mai multe intalniri la nivel inalt, Microsoft si-a aratat disponibilitatea de a respecta legislatia chineza si de a colabora cu autoritatile care se ocupa de investigatie", a declarat seful Administratiei de Stat pentru Industrie si Comert, Zhang Mao.

El a adaugat ca ancheta este in defasurare, iar rezultatele vor fi facute publice in scurt timp. De asemenea, Zhang a precizat ca aceasta ancheta impotriva Microsoft face parte dintr-o o serie de noua procese deschise in acest an de catre autoritatea antitrust impotriva unor companii din sectoare ca telecomunicatiile, asigurarile, turismul sau IT, informeaza Mediafax.

Deschiderea investigatiei asupra gigantului american din industria IT vine pe fondul altor procese importante intentate de autoritatile chineze unor companii din strainatate, cum ar fi producatorul de chipuri Qualcomm si cel german de automobile Mercedes-Benz, detinut de Daimler. Aceste investigatii au determinat aparitia unor noi temeri in legatura cu politica protectionista a Chinei.

Autoritatea de reglementare antitrust a anuntat, la inceputul lunii august, ca suspecteaza Microsoft de incalcarea legii anti-monopol a Chinei de peste un an. Atunci, oficialii chinezi au acuzat probleme in legatura cu autentificarea documentelor pentru sistemul de operare Windows si programul Microsoft Office.

Citeste si:
Adio birou? Microsoft le va permite angajaților să lucreze...
Adio birou? Microsoft le va...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri