Lenovo, cel mai mare producator de laptopuri la nivel global, si totodata unul dintre jucatorii de pe piata dispozitivelor mobile cu cele mai mari cresteri din intreaga piata, a lansat pe plan local cinci modele de smartphone-uri, cu preturi cuprinse intre 500 – 1.200 de lei, tintind o cota de piata de 5% pe acest segment.

“Am ales o strategie diferita pe pietele pe care am intrat. Primele smartphone-uri au aparut pentru prima data pe piata din China si apoi am continuat cu lansarile spre Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Ucraina si acum ajungem si pe piata din Uniunea Europeana. Romania este una dintre primele tari din UE in care smartphone-urile Lenovo isi fac aparitia, pe o piata cu un potential de 20 de milioane de locuitori”, a declarat intr-o intalnire cu presa presedintele Lenovo EMEA, Aymar de Lencquesaing.

Desi piata locala abunda in producatori de telefoane, fiind dominata in mare parte de catre jucatorii romani, Lenovo tinteste sa vanda in acest an fiscal (pana in aprilie 2015 – n.red) peste 100.000 de unitati, asta desi pentru inceput are contracte incheiate doar cu doi retaileri si un singur operator.

“Am incheiat momentan contracte de vanzare cu magazinele eMAG si Flanco in zona de retail si cu operatorul Digi Mobil, dar ne vom extinde parteneriatele si cu alti jucatori din industrie, dar mai ales cu operatorii de telefonie mobila. Relatia cu operatorii cheie este foarte deschisa, mai ales din partea lor – Operatorii sunt ca toti ceilalti - le place sa ai de unde alege – cand doi vendori devin un tot puternic – vor diversitate – Operatorii sunt deschisi sa primeasca un jucator de top 3 in vanzare – in general nu ne asteptam sa fie usor – va fi dificil – trebuie sa ne hotaram ce model vom lansa – dar cred ca important este ca avem un raspuns pozitiv din partea lor”, au precizat reprezentantii locali ai Lenovo.

Conform estimarilor Lenovo, piata de smartphone-uri la nivel local ar urma sa depaseasca pragul de doua milioane de unitati, putand ajunge chiar si la 2,5 milioane de bucati vandute. “Ultimii ani au adus pe piata locala cresteri puternice in zona de smartphone-uri. Ne asteptam ca evolutiile sa se pastreze si in acest an, iar tendinta principala vizeaza trecerea de la dispozitivele mobile premium, catre cele entry level si de mijloc”, au mai precizat reprezentantii Lenovo.

Lenovo a lansat in Romania cinci smartphone-uri cu preturi cuprinse intre 500 si 1.200 de lei. “Vedeta” chinezilor de la Lenovo este smartphone-ul S860, un telefon dual-sim cu ecran de 5,3 inch, care este promovat drept smartphone-ul cu o durata de viata a bateriei de pana la trei zile. Pe langa Lenovo S860, chinezii au lansat si modele Lenovo S850, Lenovo A859, Lenovo A536 si Lenovo A328.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri