Astfel, Vodafone, primul operator din Romania care a lansat serviciile de roaming 4G, adauga de acum in aria de acoperire si Austria, Belgia, Coreea de Sud, Elvetia, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda si Taiwan. Serviciile de roaming 4G sunt disponibile, din noiembrie 2013, si in Portugalia, Spania, Grecia si Italia. Vodafone Romania va continua sa extinda, intr-un ritm sustinut, lista tarilor in care ofera servicii de roaming 4G.

Special pentru clientii care utilizeaza serviciile de roaming in Europa, in aceasta vara, Vodafone face optiunea “Roaming pe zi” si mai accesibila si reduce tarifele zilnice cu 50%. Astfel, optiunea costa 1.5 euro/zi pentru clientii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming incluse in abonament si 1.99 euro/zi pentru utilizatorii celorlalte abonamente. Optiunea “Roaming pe zi” le permite abonatilor Vodafone sa acceseze minutele, SMS-urile si traficul de date incluse in abonament si atunci cand calatoresc in strainatate.

In Romania, Vodafone are acoperire 4G in unele dintre cele mai importante orase, cum ar fi: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures. Principalii concurenti ai Vodafone pe segmentul 4G sunt Orange si Cosmote.