Instanta a respins joi plangerea formulata de Indra Sistemas Bucuresti, parte a consortiului concurent cu UTI la licitatie, intrucat nu a fost constituita garantia de buna conduita. "Respinge plangerea pentru neconstituirea garantiei de buna conduita. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, joi, 11 septembrie 2014", se arata pe pagina web a Curtii de Apel Bucuresti.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a desemnat socierea formata din Romsys, Indira Sistemas si Mercury 360 Comunication castigator al licitatiei, consortiul solicitand 117,8 milioane de lei, cu TVA, pentru realizarea sistemului, scrie Mediafax.

UTI Grup a contestat rezultatul in instanta, care a hotarat reevaluarea ofertelor de catre minister. Oferta UTI a fost de 150,8 milioane de lei, cu TVA. La licitatie a participat si asocierea S&T Romania, Siveco Romania, Expert One Research, Frontal Communications si BCS Business Consulting Software, cu o oferta de 150 milioane de lei, cu TVA.

MSI a reevaluat ofertele si a stabilit drept castigator al licitatiei consortiul condus de UTI Grup. Dupa reevaluare, Romsys a contestat rezultatul la CNSC, care a respins cererea. Ulterior, decizia CNSC a fost contestata de Indira Sistemas in instanta, care a decis joi sa respinga plangerea.

Citeste si:

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale este imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila.

Sistemul IT va trebui sa fie livrat inainte de 1 iulie 2015. In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de unitati teritorial administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

Totodata, se vor presta servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect, informare si publicitate pentru implementarea proiectului. Printre beneficiarii proiectului se numara Directia Generala de Asistenta Sociala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Finantelor, Casa Nationala pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul National de Statistica, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Curtea de Conturi.