Larry Ellison renunta la pozitia de CEO la Oracle

Larry Ellison, unul dintre cei mai cunoscuti oameni din IT-ul mondial, renunta la pozitia de CEO a companiei care l-a consacrat, Oracle, devenind director tehnic. Mark Hurd si Safra Catz devin co-CEO.

Uneori bombasticul si excentricul Larry Ellison, fondator al Oracle in 1977, devine de saptamana aceasta CTO si executive chairman in board-ul companiei. Jeff Henley, presedinte al board-ului de o decada, va fi vice-presedinte al board-ului. Catz se ocupa de manufacturing, finante si partile legale. Hurd a fost responsabil de vanzari, servicii si verticalele companiei. Ellison se va ocupa de acum incolo de segmentele software si hardware, scrie Cnet.com.

“Noi trei am lucrat eficient in ultimii ani si avem in plan sa continuam acest lucru si in viitorul previzibil. A pastra echipa de management bine sudata a reprezentat pentru mine una dintre prioritatile principale”, a declarat Ellison.

Oracle a raportat rezultate slabe in primul trimestru fiscal, avand un profit de 2,2 miliarde de dolari si venituri de 8,6 miliarde de dolari, in crestere cu 3% fata de anul trecut. Wall Street estima venituri de 8,77 miliarde de dolari pentru primul trimestru.

Citeste si:
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi
MILIARDARII care au renuntat...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri