Debutul comercial al noilor smartphone-uri iPhone 6, dotate cu ecrane de 4,7 si 5,5 inci, a generat cozi interminabile. In New York, fortele de ordine au fost nevoite sa imprejmuiasca zona din jurul unui magazin Apple, din cauza unei cozi de peste un kilometru, in timp ce coada de la un magazin Apple din Londra era formata din mai mult de 1000 de persoane, potrivit Mediafax.

Lansarea iPhone 6 este cel mai important eveniment al Apple din acest an. CEO-ul companiei, Tim Cook, estimeaza ca noile modele vor sustine ritmul de crestere al vanzarilor la un nivel cel putin similar celui de anul trecut. Mai mult de jumatate din veniturile anuale de 171 de miliarde de dolari sunt generate din vanzarea terminalelor iPhone. De altfel, in numai 24 de ore de la prezentarea noilor iPhone 6 de pe 9 septembrie, Apple a primit 4 milioane de comenzi, un numar record pentru compania americana. Mai multi distribuitori au declarat ca utilizatorii isi vand telefoanele vechi pentru a putea cumpara noile smartphone-uri, in timp ce in Hong Kong, un iPhone 6 poate fi achizitionat la negru pentru 3.600 de dolari.
IPhone 6 are in SUA un pret cuprins intre 199 de dolari si 399 de dolari, cu un contract de abonament pe doi ani, in timp ce pretul iPhone 6 Plus este de 299-499 de dolari.

Potrivit unui chestionar intocmit de RBC Capital Markets, 26% dintre respondentii care au declarat ca intentioneaza sa cumpere un iPhone 6 nu sunt utilizatori Apple, majoritatea folosind terminale ce ruleaza pe sistemul Android dezvoltat de Google. Apple ar putea vinde in total 12 pana la 15 milioane de terminale iPhone 6 in acest weekend, a spus Carl Howe, analist al 415 Research LLC, in timp ce firma Sanford C. Bernstein & Co estimeaza ca vanzarile vor atinge maxim 8 milioane de unitati, sub cele 9 milioane de unitati vandute in primul weekend de la lansarea iPhone 5s si iPhone 5c.

Sursa foto: Shutterstock.com/Apple