Droidcon Eastern Europe, la Bucuresti: Capitala va reuni peste 400 de dezvoltatori pentru Android

Droidcon Eastern Europe, cea mai mare conferinta regionala dedicata dezvoltatorilor pentru Android, va avea loc saptamana viitoare, la Bucuresti, locul in care vor fi prezentate cele mai noi tehnologii de realitate augmentata, precum Android Wear sau Android TV.

La editia de anul acesta sunt asteptati 400 de dezvoltatori din peste 10 tari, cu aproximativ 60% mai multi fata de anul trecut. “Bucurestiul are potentialul de a deveni un hub tehnologic important, datorita prezentei a mii de developeri care programeaza in limbaje precum C++ sau Java si care pot sa faca trecerea deosbit de usor la Android sau iOS. Anul acesta vom vedea in premiera noi aplicatii din cele mai hot subiecte ale momentului, Android Wear si Realitatea Augmentata” a declarat Carmen Ciulacu, managing director al Mobile Publishing Group si cofondator al Droidcon Eastern Europe.

In cadrul evenimentului, vor sustine prezentari de specialitate lideri renumiti din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer in cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicatiei pentru Android si Paul Ardeleanu, expert in iOS, trainer si developer cu experienta.

Printre specialistii invitati sa-si impartaseasca experienta se numara:

• Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa si Africa, Motorola Solutions – arhitect tehnic cu o experienta de 15 ani in dezvoltare, de la MCU-uri de 8 biti pana la aplicatii web pentru HTML 5. A facut parte din echipa care a testat primele dispozitive Android Industrial Mobility, lansate de Motorola Solutions in 2011. In prezentarea sa va oferi sfaturi utile firmelor mari si organizatiilor publice pentru trecerea de la Industrial Mobility la noua generatie de sisteme de operare mobile si ahitecturi moderne.

Citeste si:
De ce un start-up are sanse foarte mici in marile orase?
Organizatorii Droidcon: In...

• Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead in cadrul Facebook – lucreaza in prezent la imbunatatirea performantelor si eficientei traficului de date ale aplicatiei Facebook pentru Android. Inainte sa se alature Facebook, a fost co-fondatorul companiei Urban Pixels, un start-up din New York care a realizat aplicatia de cautare pentru media de streaming, Can i Stream It?

• Marius Mailat, fondator si CTO al Apprise – fondator al comunitatii romanesti Android.ro, care reuneste peste 5.000 de membri, Marius este un trainer si speaker cu experienta. El a format peste 500 de dezvoltatori de pe patru continente. Printre clientii lui se numara Intel, Siemens, Real-Networks si Cisco.

• Eduard Popovici, PhD seful laboratorului SAIM din cadrul facultatii ETTI de la UPB – in cadrul Laboratorului Servicii si aplicatii pentru Internet Mobil, alaturi de echipa sa, Eduard ii formeaza pe studentii facultatii ETTI in dezvoltatori de aplicatii mobile.

• Dan Romescu, dezvoltator, antreprenor, co-fondator Droidcon – cu experienta in dezvoltarea de aplicatii Android, Dan este unul dintre cei mai apreciati specialisti romani in domeniul tehnologiilor mobile in Germania.

Citeste si:
UPDATE Coronavirus 5 martie | Bucureștiul intră în scenariul roșu
UPDATE Coronavirus 5 martie |...

Continuand initiativa inceputa anul trecut, in cadrul conferintei de anul acesta se va organiza din nou Barcamp. Aceasta este o sesiune dedicata in exclusivitate dezvoltatorilor care prezinta idei de rezolvare a unor probleme tehnice legate de aplicatiile de mare interes din Google Appstore. Sesiunea este organizata sub forma unei competitii, in cadrul careia dezvoltatorii celor mai ingenioase solutii prezentate vor fi premiati cu telefoane si tablete oferite de sponsorii evenimentului.

YStartup, spatiu in care tinerii isi pot expune ideile

In premiera, in cadrul conferintei va fi amenajat YStartup, un spatiu special in cadrul caruia tinerii care au o idee sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scena. Pe langa feedback si mentoring, daca o idee este destul de buna, poate primi chiar si finantare. Primele proiecte inscrise in initiativa YStartup au origini internationale, provenind din Germania si din Londra. Organizatorii vor selecta cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public.

Conferintele Droidcon au debutat in 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunitatii dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android. Evenimentul a devenit intr-un timp foarte scurt cea mai importanta conferinta a comunitatilor de dezvoltatori. Bucuresti a fost al patrulea oras care a gazduit Droidcon, in 2011, inaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala a fost aleasa pentru gazduirea evenimentului regional datorita infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinte de care beneficiaza, fiind si un oras accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova).

Conferinta va avea loc pe 10 - 11 octombrie. Droidcon Eastern Europe 2014 este deschis tuturor celor interesati sa participe. Biletele se pot achizitiona pana pe 10 octombrie inclusiv, de pe pagina evenimentului. Preturile pornesc de la 35 de euro plus TVA si pot ajunge si la 80 de euro plus TVA.

Citeste si:
5 motive pentru care ar trebui să alegeți un smartphone ieftin
5 motive pentru care ar...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri