Gigantul american Qualcomm, cel mai mare producator de cipuri pentru telefoane mobile la nivel mondial, va cumpara compania britanica CSR in schimbul a 2,5 miliarde de dolari, achizitie care ii va permite expansiunea pe segmentul dizpozitivelor cu conexiune la internet.

Actionarii CSR vor primi 900 de pence pe unitate, cu aproximativ 57% peste pretul de inchidere din 27 august, transmite The Wall Street Journal. CSR a respins in august o oferta de preluare inaintata de Microsoft. Tranzactia va fi finalizata pana la finele anului viitor.

"Tehnologiile Bluetooth, Bluetooth Smart şi cele din domeniul procesarii audio de la CSR vor consolida pozitia Qualcomm, permitand oferirea de solutii esentiale, care propulseaza creşterea rapida a Internetului Lucrurilor, inclusiv pe segmentele de business", a afirmat directorul general al Qualcomm, Steven M. Mollenkopf.

Veniturile CSR, fosta Cambridge Silicon Radio, au fost afectate in ultimii ani de scaderea pietei pentru aparatele foto digitale. Compania a sperat ca specializarea in domeniul tehnologiei Bluetooth ii va aduce venituri suplimentare, mai ales in domeniul "Internetului Lucrurilor", o sintagma care descrie totalitatea lucrurilor inconjuratoare care pot fi conectate la internet.

Citeste si:
Alexandrion Group preia V.M. Cavaway, distribuitor de bauturi din...
Tranzactie pe piata...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online