Antreprenorul si omul de afaceri roman Radu Georgescu ia in colimator pe blogul personal legea investitiilor de tip business angels, aflata in discutie publica, nefiind complet de acord cu propunerile legiferatorilor.

El structureaza postul sau in trei parti separate – ce spune legea, cum crede el ca ar trebui sa arate si, in final, comentarii personale.

“Intr-un context in care experienta legata de investitii este foarte mica – Romania fiind la inceput de drum in aceasta directie – si in care antreprenorii se uita la lege cautand definitii si “best practices”, cred ca aceasta (ea, legea) ar trebui sa fie extrem de clara si concisa, definind aproape scolastic investitiile. Adica o investitie (equity) este emiterea de noi actiuni in favoarea investitorului care, in schimbul actiunilor, pune bani in companie. Orice altceva nu este o investitie. Da, sunt de acord ca exista foarte multe alternative de a simula o investitie (loans, convertible loans, achizitia de actiuni de la actionar existent si altele), dar acestea nu sunt si nu au de ce sa fie “main stream”. Ele sunt exceptii si ar trebui tratate ca atare”, scrie el pe blog.

Intra pe pagina sa pentru a afla mai multe amanunte despre propusa “lege business angels”.

Citeste si:
Gecad investeste in Gluru, start-up promitator din Marea Britanie
Gecad Group investeste in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marius Ghenea, Catalyst: De primele exit-uri am putea vorbi din 2017