UPC Romania, companie membra Liberty Global, anunta astazi lansarea serviciului UPC Wi-Free, care le asigura clientilor de internet UPC acces gratuit si nelimitat la web in afara casei. UPC scoate internetul in strada – Wi-Free ofera acces la internet wireless prin sute de mii de hotspot-uri din tara si alte milioane de hotspot-uri din strainatate.

La nivelul pietei se remarca o nevoie ridicata de conectivitate in afara casei prin Wi-Fi – 52% dintre persoanele adulte din mediul urban folosesc conexiuni Wi-Fi in afara casei, in timp ce internetul mobil (3G/4G) este folosit de 29%, iar internetul mobil prin stick USB de 23%. Pe masura ce rata de penetrare a dispozitivelor compatibile Wi-Fi (smartphone-uri, tablete) creste, nevoia unei conexiuni permanente la internet creste si ea. In 2013, 32% dintre utilizatorii romani de internet navigau de pe smartphone, iar 14% de pe tableta.

“Clientii vor sa fie conectati oriunde, oricand, pe orice dispozitiv. UPC Wi-Free este un produs global care ofera acces simplu, gratuit si nelimitat la sute de mii de hotspot-uri din Romania. Foarte important, cu Wi-Free, clientii nostri de internet au Wi-Fi gratuit si in strainatate – in Europa exista deja milioane de hotspot-uri UPC Wi-Free, iar numarul lor creste zi de zi”, declara Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

In acest moment, 57% dintre clientii Fiber Power au Wi-Fi de la UPC, ceea ce reprezinta o dublare fata de perioada similara a anului trecut. In ultimii 4 ani, in baza UPC, numarul clientilor de internet cu Wi-Fi a crescut de 14 ori. UPC Wi-Free reprezinta pasul urmator – internetul de la UPC depaseste perimetrul casei si iese in strada.

Conectarea la UPC Wi-Free este automata. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmata de configurarea parolei Wi-Free. Odata autentificat, un client de internet UPC va ramane conectat permanent in locatiile in care exista acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat si sigur – doar clientii autentificati se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul ca Wi-Free foloseste o latime de banda dedicata, suplimentara (10 Mbps download), independenta de banda alocata abonamentului fiecarui client. UPC Wi-Free functioneaza prin crearea a doua retele wireless distincte si poate suporta pana la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri