Cloud computing este un termen care poate fi definit in zeci, poate chiar sute de moduri, iar acest lucru se datoreaza mai ales multitudinii de aplicatii la care foloseste, dar este cu siguranta si fenomentul care a schimbat si va schimba major lumea, dar mai ales pe cea de business, care se adapteaza noii tendinte globale.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro , David Chappell (foto), unul dintre cei mai renumiti speakeri la nivel global si sustinator al inovatiei in afaceri, este de parere ca desi termenul de cloud computing se afla abia la inceput in institutii este necesar sa il adoptam din timp si mai ales sa ne adaptam acestui nou stil de business.

“Serviciile in cloud ajuta companiile in moduri diferite. Fiecare organizatie are prioritati specifice. Pentru unele, cel mai important beneficiu este reducerea costurilor, posibila deoarece cloud computing asigura o economie de scara masiva. Pentru altele, cel mai important beneficiu in business este abilitatea de a-si desfasura operatiunile mai repede, de a crea si implementa software nou intr-un timp mai scurt. Cloud computing ajuta pentru ca elimina nevoia de a investi timp in achizitionarea si instalarea echipamentelor IT in mediul organizatiei, aceasta avand acces imediat la resursele cloud. (…) Cloud computing este cu siguranta o schimbare majora. Impactul sau asupra mediului de afaceri este abia la inceput, dar recomandarea mea este sa incepem sa ne adaptam acum”, a declarat David Chappell, principal in cadrul Chappell & Associates si speaker in cadrul editiei din acest an a Microsoft Summit, eveniment care se va organiza in perioada 12 – 13 noiembrie la Bucuresti.

Potrivit acestuia mediul de business in economia digitala este o provocare. “Motivul este simplu: pe masura ce software-ul devine tot mai important in lume, lucrurile se schimba tot mai rapid. Chiar daca nu esti prezent in mod explicit in aceasta industrie, rata de schimbare te afecteaza. Si pentru ca serviciile in cloud iti permit sa faci lucrurile chiar mai repede, ele vor accentua aceasta tendinta. (…) Cred ca oamenii carora nu le place schimbarea nu ar trebui sa lucreze in domeniul tehnologiei. Cu trecerea timpului, insa, unor astfeli de oameni le va fi tot mai greu sa lucreze in oricare alta industrie. Indiferent de mediul in care activezi, asteapta-te ca lucrurile sa evolueze din ce in ce mai repede”, a spus Chappell.

Recesiunea globala, cel mai mare impact asupra business-urilor. De unde poate veni cresterea?

Cel mai mare impact asupra business-urilor in ultimii cinci ani l-a avut, cu siguranta, recesiunea globala, insa chiar si asa tehnologia informatiei a inregistrat progrese importante in aceasta perioada.

“Am vazut cum fenomenul de cloud computing s-a transformat dintr-o idee noua intr-un serviciu mainstream, de exemplu. De asemenea, am asistat la cresterea importantei altor concepte, precum big data si invatare asistata de calculator. Vedem chiar si companii care distribuie astfel de servicii dedicate utilizatorilor fara experienta, cum este Azure ML de la Microsoft. Acesta este un progres important. Pe masura ce aceste tehnologii devin disponibile si utilizate la scara larga, ne ofera instrumente mai bune pentru a rezolva probleme existente sau unele noi”, a mai aratat Chappell.

Intrebat de wall-street.ro care a fost domeniul care s-a schimbat cel mai mult in ultimii cinci ani in lume, speakerul editiei din acest an a Microsoft Summit a spus, fara ezitare, IT-ul. “Tehnologia informatiei este «driverul» care a schimbat business-urile in zilele noastre, ca urmare consider ca IT-ul este, fara indoiala, domeniul cel mai influentat. Daca ne-am intalni din nou peste cinci ani si m-ati intreba acelasi lucru, cred ca ar fi foarte posibil sa am acelasi raspuns. Ritmul de dezvoltare a tehnologiei creste, in loc sa incetineasca, asa ca avem toate motivele sa credem ca vom vedea schimbari tot mai importante in IT in urmatorii cinci ani”, a mai spus David Chappell.

In completarea subiectului, David Chappell a aratat ca cea mai mare provocare nu este sa aceea de a prezice care va fi urmatoarea revolutie, ci mai degraba sa recunosti cat poti de repede noutatile importante care iti afecteaza business-ul si sa faci schimbarile necesare.

“Unele dintre ele sunt de ordin personal – trebuie sa ne actualizam gandirea in mod regulat. Cele mai mari, totusi, apar la nivel organizational: cum schimbi comportamentul multor persoane pentru a le ajuta sa se adapteze la un mediu nou? Aceste lucruri sunt dificile, dar alternativa – aceea de a fi martor la esecul afacerii tale la un moment dat – este chiar mai dificila”, a conchis reprezentantul Chappell & Associates.

In perioada 12-13 noiembrie 2014, Microsoft organizeaza a doua editie a Microsoft Summit, cel mai important eveniment de tehnologie si business al anului, in cadrul caruia peste 40 de experti de talie internationala vor analiza cele mai importante tendinte si solutii digitale cu impact in cresterea productivitatii organizatiilor din Romania. La eveniment sunt asteptati peste 1000 de dezvoltatori si profesionistii IT ce urmaresc dezvoltarea competentelor pe solutii de mobilitate si cloud, manageri si antreprenori aflati in cautarea de noi oportunitati de utilizare a tehnologiilor digitale in business. Inregistrarea este deschisa pana pe 13 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri