Motivul renuntarii este unul simplu – producatorul chinez nu a reusit sa faca bani din productia si comercializarea echipamentelor cu Windows Phone, noteaza presa internationala.

Un purtator de cuvant al Huawei a mers chiar mai departe sustinand ca niciun producator nu a reusit sa faca bani de pe urma Windows Phone, referindu-se, cel mai probabil, la cei mai noi parteneri ai sai – Blu, Lava, Micromax, Prestigio, Yezz, si altii.

Huawei este unul dintre cei mai dinamici producatori de smartphone-uri la nivel global, companie care se lupta cu rivalii de la Lenovo si Xiaomi pentru pozitia a treia in topul celor mai mari producatori de telefoane la nivel global, insa decizia de a renunta la productia de telefoane cu Windows ar putea fi o lovitura pentru Microsoft. Cel mai mare producator de software la nivel global si totodata dezvoltatorul Windows Phone incearca sa extinda cota de piata a sistemului sau de operare apeland la reduceri masive de pret cu ocazia sarbatorilor sau a promotiilor in evenimente dedicate scaderii de preturi.

Microsoft lucreaza la dezvoltarea platformei Windows 10

Microsoft lucreaza in prezent la dezvoltarea Windows 10, noua platforma care va unifica toate dispozitivele (telefoane, tablete, PC-uri) si care urmeaza sa fie lansata in cursul anului viitor. Versiunea pentru desktop este deja disponibila pentru descarcare, in timp ce versiunea pentru mobil va fi prezentata la inceputul anului viitor.