Apple iese basma curata dintr-un proces de peste 10 ani

Apple a iesit castigator intr-un proces legat de felul in care iPod-urile companiei ruleaza muzica achizitionata din alte surse decat iTunes; acesta este unul dintre cele mai lungi procese in care a fost implicata compania americana, aceasta intinzandu-se peste 10 ani.

Un juriu din California a transmis sentinta finala: Apple nu trebuie sa plateasca daune de 351 de milioane de dolari compensatii catre peste 8 milioane de utilizatori de iPod-uri din anii 2000. Suma s-ar fi putut tripla daca Apple ar fi pierdut batalia in justitie, scrie presa

internationala

.

Apple a fost acuzata ca a construit software-ul astfel incat sa scoata muzica sau alte fisiere de pe unele modele de iPod, daca acestea nu erau achizitionate de pe iTunes. Juriul a decis ca mecanismul a fost unul corect. “Multumim juriului pentru serviciile sale si aplaudam verdictul”, a transmis Apple.

Citeste si:
Facebook își recheamă angajații în birouri de săptămâna viitoare
Facebook își recheamă...

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri