Epson: Piata echipamentelor de imprimare va creste cu 10% in acest an, la peste 90 mil. dolari

Piata echipamentelor de imprimare, formata din imprimate cu tehnologie pe baza de cerneala (inkjet – n.red), cele cu laser si imprimantele matriciale, va creste cu 10% in acest an din punct de vedere valori, la peste milioane de dolari, arata datele Epson Romania, unul dintre cei mai mari producatori pe piata de profil.

Potrivit producatorului japonez de solutii de imagistica, piata echipamentelor de imprimare s-a ridicat anul trecut la o valoare de 83 de milioane de dolari, respectiv circa 250.000 de unitati comercializate pe piata. “Piata este impartita in prezent intre echipamentele cu cerneala si cele cu laser, care ocupa ponderi relativ egale. In ceea ce priveste zona imprimantelor inkjet, pe care avem o prezenta importanta, statisticile noastre arata ca aproape 80% dintre utilizatorii acestei tehnologii sunt cei care utilizeaza sistemele de imprimare de acasa, in timp ce diferenta este acoperita de catre mediul de afaceri”, a declarat Simona Decuseara (foto), director de vanzari si marketing in cadrul Epson Romania si Bulgaria.

Epson: Afaceri in crestere si miza pe o evolutie de 10% in acest an

Potrivit acesteia, Epson a resimtit o crestere a pietei de imprimante pe baza de cerneala in 2014, motiv pentru care si business-ul a evoluat in linii cu piata, compania reusit sa incheie anul precedent cu un plus de 10-15% al afacerilor. „Detinem in prezent o cota de piata de 15% din piata de imprimante din punct de vedere valoric si aproximativ 5% in ceea ce priveste numarul de unitati comercializate”, a mai precizat Simona Decuseara. Conform calculelor wall-street.ro, business-ul Epson s-a ridicat anul trecut la circa 12,5 milioane de dolari, echivalentul a circa 9 milioane de euro.

Epson lanseaza noile echipamente de imprimare L810 si L850

Epson a lansat pe piata noi modele de imprimanta pe piata, modelele L810 si L850, primele imprimante foto pe format A4 cu sistem de recipiente de cerneala cu sase culori. Epson L810 (imprimanta) si Epson L850 (multifunctional) pot fi operate independent, fara sa fie conectate la un calculator, fiind potrivite pentru a fi folosite mai ales ca echipamente de imprimare pentru fotografii de evenimente.

Imprimanta Epson L810 se poate gasi la pretul maxim recomandat de 2.025 de lei, in timp ce echipamentul multifunctional Epson L850 are un pret recomandat maxim de 2.199 de lei.

Citeste si:
Epson atinge o cota de 50% pe piata de videoproiectoare in S1
Epson atinge o cota de 50% pe...

La eMAG imprimanta Epson E810 are un pret scazut cu circa 20%. Ea poate fi achizitionata de aici. Multifunctionalul Epson L850 este disponibil in oferta F64 la un pret foarte bun. Detalii, aici.

Principalii concurenti ai Epson sunt HP, Canon, Konica Minolta sau Xerox.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri