Un tribunal din Texas a impus Apple plata unor despagubiri de 532,9 milioane de dolari, dupa ce a constatat ca softul ITunes incalca trei brevete detinute de compania privata Smartflash, relateaza MarketWatch.

Reprezentantii celor doua companii nu au fost disponibili pentru a comenta informatia. Smartflash detine trei brevete in domeniul stocarii datelor si managementului de plati. Compania, cu sediul in Tyler, Texas, a acuzat ca, in anul 2000, co-inventatorul aplicatiilor, Patrick Racz, a discutat despre acestea cu Augustin Farrugia, pe atunci angajat la compania de tehnologie Gemplus International. In prezent, Farrugia este director in cadrul Apple, scrie Mediafax.

Smartflash, care nu fabrica produse proprii, a sustinut ca Apple i-a incalcat brevetele, utilizand tehnologia in managementul aplicatiilor comercializate prin intermediul magazinului iTunes, precum "Coin Dozer Pro", dezvoltata de Game Circus, si "Grub Guardian" si "WizardBlox", dezvoltate de Kingsisle Entertainment.

Game Circus si Kingsisle Entertainment au fost inculpate la randul lor in acest dosar, dar ulterior au fost excluse din proces. Smartflash solicitase despagubiri de 852 de milioane de dolari.

Citeste si:
#CoronaBizSurvivor: APPLE își va închide toate MAGAZINELE
#CoronaBizSurvivor: APPLE își...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Fostul primar al Sibiului, Astrid Fodor, se intoarce in functie
Setari Cookie-uri