Google a deschis primul magazin fizic sub brand propriu, Google Shop, in Londra, in zona Tottenham Court Road. Magazinul vinde o gama variata de produse, precum laptop-uri Chromebook si telefoane Android sau tablete.

Totodata, magazinul, similar cu cele ale Apple, permite consumatorilor sa testeze produsele, aplicatiile si serviciile companiei. In 2011, Google a deschis un magazin „Chromezone” in Londra, dar acesta este primul magazin cu propriul brand.

Gigantul american a descris spatiul de retail ca fiind „prima experienta Google Shop in intreaga lume”. James Elias, marketing director Google Marea Britanie, spune ca spera sa se apropie si mai mult de clienti odata cu deschiderea acestui punct de vanzari.

„Viteza inovatiilor in domeniul device-urilor este incredibila, cu toate acestea, felul in care cumparam a ramas neschimbat de ani de zile. Cu Google Shop, vrem sa oferim oamenilor un loc unde sa se poata juca, sa experimenteze si sa invete totul despre ceea ce poate oferi Google – de la o gama incredibil de variata de smartphone-uri, pana la aplicatii”.

Google Shop nu este la mare distanta de Apple Store, pe Regent Street – primul magazin Apple din Europa, deschis in 2004. Google mai are in plan sa deschida doua magazine anul acesta, tot in Marea Britanie.

Citeste si:
Google, inger si demon in eCommerce: cum ar putea suferi...
Google, inger si demon in...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
ANCOM a cerut furnizorilor de Internet blocarea accesului la site-ul sancționat
Setari Cookie-uri