Anuntul potrivit caruia Apple va deschide in Romania primul magazin propriu din tara noastra in Showroom-ul eMAG vine intr-un moment foarte interesant, in care piata echipamentelor Apple incepe sa se aseze, iar romanii sunt evident atrasi de brandul american de electronice.

Apple a intrat in Romania in urma cu peste 10 ani, inceputurile comercializarii produselor companiei americane pe piata locala fiind destul de timide. Potrivit marilor jucatori din piata, specializati in comercializarea de produse Apple, Romania a devenit un important jucator si o piata cu un potential de dezvoltare ridicat in urmatorii ani.

"In ultimii doi ani Apple a intrat in cel mai agresiv mod pe piata si a inteles dorinta romanilor de a lucra un dispozitiv produs de compania americana. Cumparatorul roman de produse Apple este in primul rand un cumparator foarte educat, care stie foarte bine caracteristicile si s-a informat mult mai in amanunt despre produsele comercializate”, a declarat intr-un interviu pentru wall-street.ro – Bogdan Costache, manager care a introdus pe piata locala Apple Premium Resellerul iCentre.

Decizia eMAG de a deschide primul magazin propriu al Apple din Romania va fi o provocare pentru intreaga piata, cel mai mare retailer online din Romania fiind revanzator autorizat al gigantului american deja de ceva timp.

iStyle este in momentul de fata cel mai mare reseller specializat in produse Apple din Romania, compania avand in momentul de fata sase unitati in toata tara – trei in Capitala si cate una in Brasov, Cluj si Constanta.

Compania urmareste cu atentie noi potentiale locatii pentru magazine specializate Apple si sutine ca analizeaza mai ales centrele comerciale de mari dimensiuni.

“Analizam orice spatiu si luam in calcul inclusiv deschiderea unui magazin in Mega Mall. Suntem in discutii avansate cu reprezentantii centrului comercial din estul Capitalei. Vrem sa avem o acoperire nationala. (...) Chiar si asa, deschiderea unui nou magazin este un proces mai riguros. Se porneste de la cautarea locatiei, apoi vine un designer de Apple care analizeaza optiunile locatiei si apoi incepe efectiv procesul de discutii si demararea eventualelor lucrari. Este un proces care se intinde pe o perioada de 4 luni", a precizat Valeriu Ion, general manager iStyle Romania.

De cealalta parte, iCentre, companie care opereaza momentan doar in locatia din Promenada Mall din Capitala, si-a propus ca in 2015 sa isi extinda prezenta atat in zona de retail, cat si online, dar si pe segmentul B2B. "Vrem sa crestem, iar evolutia va fi sustinuta de mai multi factori. Avem awareness si exista o crestere a segmentului de business de produse Apple. In ceea ce priveste evolutia prognozata pentru anul in curs, ne asteptam la un plus de 30-50% in afaceri. Totodata planuim ca in acest an sa mai dechidem minimum doua noi locatii in tara. Ne uitam atat in Bucuresti cat si in provincie, conditia noastra este spatiul, noi avand nevoie de cel putin 100 mp. (...) Un Apple Premium Reseller este o destinatie in sine in orice spatiu comercial. Exista disponibilitate de spatii - suntem in discutii cu un nou centru comercial din Capitala, insa orice spatiu este aprobat de catre grupul american (Apple). (...) In momentul de fata, in Romania mall-urile sunt principala atractie. Ne gandim si la zona Romana, o posibilitate pentru shopping stradal, dar tintim si orasele de provincie, precum Iasi sau Timisoara, orase unde momentan nu exista concurenta", a mai subliniat Bogdan Costache.

(Sursa harta: Google Maps / retail.ro)

Potrivit managerului iCentre, o investitie necesara deschiderii unui nou spatiu comercial s-ar ridica la 200.000 - 300.000 de euro. "Atat proiectarea cat si design-ul de la Apple".

eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, va deschide vineri, pe data de 18 septembrie, primul magazin Apple Shop oficial din Romania, in showroom-ul eMAG situat pe Soseaua Virtutii nr. 146 din zona Crangasi a Capitalei.

In prezent, eMAG comercializeaza produse Apple la preturi ce pornesc de la 1.080 de lei pentru o tableta iPad si pot ajunge si depasi chiar 20.000 de lei, pentru un echipament Mac Pro cu un procesor de ultima generatie si doua placi grafice.

Pe langa eMAG, iStyle sau iCentre, pe lista Apple Premium Resellerilor din Romania se mai numara companii precum Apcom, Noumax, Re-Store.ro, iRequest, Transilvae, Xstore sau IdeeaStore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri