La conferinta sunt invitati peste 30 de vorbitori romani si straini: lideri din domeniul inovatiei in IT, universitari, oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei romanesti si europene. Alaturi de dezbateri generale, organizatorii au pregatit paneluri dedicate zonei tehnologice si celei de afaceri.

„Transferul tehnologic este singurul proces cunoscut prin care se aduc inovatie, avans tehnologic si cunoastere specializata in mediul socio-economic si prin care, in final, se creeaza valoare adaugata mare, competitivitate si sustenabilitate pentru firmele si organizatiile beneficiare”, a explicat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster.

In cadrul evenimentului va fi prezentat modelul de succes al Steinbeis Europa Zentrum, organizatie care face parte din reteaua internationala Steinbeis si care are ca principala preocupare facilitarea procesului de transfer tehnologic cu scopul dezvoltarii economice. In landul german Baden-Wurttemberg exista mai multe centre afiliate retelei unde profesori, cercetatori si oameni de afaceri creeaza impreuna solutii aplicate in economia reala.

Citeste si:

Editia din acest an a conferintei aduce la Cluj-Napoca si Pioneers Unplugged, eveniment destinat start-up-urilor, unde antreprenorii vor avea ocazia sa cunoasca potential investitori si sa participe la o competitie de proiecte. Sfaturi practice pentru dezvoltarea ideilor inovative vor fi prezentate si in cadrul atelierului Google Innovation, sustinut de Elisabeta Moraru si Carmen Punga, industry manager-i Google.

Cluj Innovation Days este organizat anual de Cluj IT Cluster si urmareste consolidarea comunitatii IT si facilitarea interactiunii cu parteneri de afaceri si sectorul public.