Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca in comparatie cu celelalte tari din Uniunea Europeana Romania sta foarte prost la capitolul utilizarea internetului. "Stam cel mai prost la nivel de Uniune Europeana in ceea ce priveste utilizatorii de internet. Conform datelor statistice, desi pare ciudat pentru noi, aproape jumatate din populatia Romaniei nu a intrat niciodata pe internet. Un utilizator de internet ar insemna ca o data la doua-trei zile sa foloseasca internetul", a declarat Grindeanu.

Ministrul a mai spus ca isi propune o crestere a numarului romanilor care folosesc internetul. "Ne dorim sa crestem procentul utilizatorului efectiv de internet, sa ajungem la 60-70 la suta. Cum facem aceasta? Prin politici publice, prin informare mai buna, prin finantari. Cred ca in acest fel vom reusi sa constientizam", a declarat ministrul.

Sorin Grindeanu a adaugat, de asemenea, ca sub zece la suta din populatia Romaniei a folosit tranzactiile electronice. Aceasta in conditiile in care media europeana este de 80 la suta.